Over Ludo

Ludo heeft als bouwjaar 1977. Een tijd waarin de oliecrisis begon en duurzaamheid voor het eerst een thema werd. Een tijd dat het internet nog niet bestond. En waarin de ontwikkelingen op technologisch gebied hard gingen. De opkomst van computers meegemaakt. Internet. De milleniumwisseling. Onvoorstelbare veranderingen in een klein tijdsbestek.

Ludo heeft het altijd interessant gevonden te weten waarom dingen werken zoals ze werken. Electronica werd uit elkaar gehaald en weer gemonteerd. Radio’s gebouwd middels een schema. Zelf leren programmeren op de MSX-1. De heuse 286 computer van pa binnen 2 weken om zeep helpen en vervolgens opnieuw opbouwen. Sleutelen aan brommers en motoren. En tsja, ook aan huizen.

Ludo is regelmatig verhuisd. Door dan een huis te kopen met een “smetje” heeft hij – geholpen door handige familie – de nodige ervaring opgedaan met verbouwen. Verduurzamen kwam daar vanzelf bij. Hij heeft geleerd dat veel maatregelen binnen enkele jaren zijn terug te verdienen. Zelfs maatregelen die uitgevoerd worden door derden. En dat het meestal geen hogere wiskunde is, maar door de bomen het bos leren zien.

Ludo hoopt dat jij iets hebt aan zijn opgedane kennis en ervaring. Want iedereen moet uiteindelijk van het gas los. Hulp nodig?

Ludo