Happy feet

Wie wordt nou niet blij van warme voeten? Om een of andere reden was de begane grond van Ludo’s residentie voor de helft voorzien van vloerverwerming. Logischerwijs natuurlijk in de eetkamer, niet in de zitkamer. Zucht. Daar moest dus wat aan gebeuren, al was het maar als voorbereiding op de toekomstige warmtepomp.

Infrezen van nieuwe vloerverwarming in de bestaande dekvloer bleek een prima oplossing: naast relatief goedkoop warmt de vloer ook nog eens snel op – nou ja vergeleken met een vloerverwarming in de dekvloer dan… Met twee dagen was de klus geklaard – door de vakman, dat wel dan… Rondvragen loont: voor ca. 80m2 was Ludo slechts 3,000 euro kwijt inclusief plaatsing verdeler, slangen en dichtsmeren van het freeswerk. Een verschil van bijna 100% met offerte 2(!).

Vloerverwarming aanleggen is vooral fijn als er toch al een nieuwe vloer moet komen: alles moet leeg!
Maar daarna ben je die lelijke radiatoren wel kwijt!
De berging direct opgewaardeerd naar woonruimte: betonvloer na-geisoleerd, met hierop de vloerverwarming. Om als volwaardige (hoofd)verwarming te dienen liggen de slangen op 10 cm afstand van elkaar (“10cm hart op hart (h.o.h.)”). Later hierover een dekvloer aangelegd.